Het ZingisGrootkoor gaat hedendaags!

Elk jaar werkt het ZingisGrootkoor naar een concert toe, waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en orkestbegeleiding optreden. Na de geslaagde concerten van 10 en 12 februari j.l. (zie hieronder), is in maart de start van het nieuwe project. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kennismaken. Dit voorjaar is bij uitstek geschikt voor een nieuwe instap! 
De repetities zijn van 20 – 22 uur in de zaal van de Zeister Vrijeschool, Socrateslaan 22 in Zeist en om de week is er vooraf een repetitie met de eigen stemgroep.

Er staan 2 heerlijk zingbare werken op het programma:

 Misa a Buenos Aires van Martín Palmeri

ook wel Misa Tango, geschreven in 1996 voor koor, sopraan, bandoneon, piano en strijkorkest.
Meer info volgt binnenkort, maar klik op de titels voor een YouTube-link.

 Dreamweaver van Ola Gjeilo
Ola Gjeilo, geboren in 1978 in Noorwegen, schreef Dreamweaver in 2014 op een aantal verzen uit de Noorse Middeleeuwse ballade Draumkvedet. In Nederland is het bekend onder de titel Droomlied van Olav Ǻsteson. Op de bandoneon na is de bezetting hetzelfde als bij de Misa van Palmeri.

 

Terugblik op het Dvorák meets Elgar concert.

Op 10 en 12 februari j.l. voerden we met ruim 80 musici, 2 koren en orkest de Mis in D van Dvorák en From the Bavarian Highlands van Elgar uit. Hoe fijn was het om dat te kunnen delen met de meer dan 400 bezoekers in Zeist en Amersfoort. Dank voor de vele enthousiaste reacties en complimenten!