ZingisGrootkoor zingt online op donderdagavond

Elk jaar werkt het ZingisGrootkoor naar een concert toe, waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en orkestbegeleiding optreden. Dit jaar is dat natuurlijk anders. Na onze fijne concerten van februari 2020 (zie hieronder), wilden we in maart beginnen met het prachtige oratorium Israel in Egypt van Händel. Dat hebben we ook gedaan, al is het allemaal wel anders verlopen. In april, mei en juni hadden we online stemrepetities. I in juni, juli en augustus konden we een aantal malen in kleinere groep fysiek samen zingen met een aantal repetitie in de Zingis-tuin. Vanaf september zongen we weer op onze vertrouwde, nu extra geventileerde plek in de Zeister Vrije school! Deels live aanwezig, deels thuis online verbonden. Dat duurde maar kort en vanaf oktober zingen we weer volledig online.

2021 zijn we gestart met een feestelijke Online-Oliebolleninloop, waarbij iedereen voorzien was van een glaasje Glühwein en twee oliebollen. Evaluatie leverde op dat de koorleden het samen zingen enorm miste en het heel fijn vond toch elkaar te blijven ontmoeten in de virtuele ruimte. We zetten de online repetities dus door en besteden nu meer aandacht aan stemvorming, lijfwerk en prettig zingbare muziek, naast de stemrepetities waarbij we werken aan delen van Israel in Egypt.

Vanaf eind januari werken we daarbij met een aantal koorleden met Jamulus. Met deze groep kunnen we dan toch online gezamenlijk zingen. De overige koorleden kunnen dan zelf meezingen met dit vierstemmige aanbod.

 

 Terugblik op de concerten

Ondertussen al weer wat langer geleden, maar nog steeds heel fijn om op terug te kijken! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari  2020 zong het Zingis grootkoor de ELIAS van Mendelssohn. Wat zijn de ruim 90 uitvoerenden (8 uitstekende solisten, 24 gedreven orkestleden en de bijna 60 koorzangers) voldaan en dankbaar over hetgeen we beleefd hebben!! En hoe fijn was het om dat te delen met bijna 500 bezoekers in Zeist en Amersfoort. Dank voor de vele enthousiaste reacties en complimenten!

Bekijk hier foto’s van het concert in Zeist.