ZingisGrootkoor zingt weer ‘live’ op donderdagavond

Elk jaar werkt het ZingisGrootkoor naar een concert toe, waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en orkestbegeleiding optreden. Na het afronden van 2 jaar volhouden met online- en tuin-repetities, kunnen we na het geslaagde concert van 20 februari j.l.  (zie hieronder), met hernieuwde energie starten met een nieuwe project. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kennismaken. Dit najaar is bij uitstek geschikt voor een nieuwe instap! De repetities zijn van 20 – 22 uur in de zaal van de Zeister Vrijeschool, Socrateslaan 22 in Zeist. Er staan 2 heerlijk zingbare werken op het programma:

Mis in D  op.86   van  Antonin Dvorák

Voor de inwijding van de kapel bij het kasteel van een bevriende architect componeerde Dvorák zijn beroemde Mis in D. Samen met zijn Stabat Mater en het Requiem zijn dit de drie religieuze pijlers in zijn oeuvre. Het is geschreven in 1887  voor 4 solisten , koor en orgel, maar pas 5 jaar later uitgegeven op voorwaarde dat Dvorák er een orkestbegeleiding bij schreef. Daarmee werd het uitvoeren van het werk verplaatst van de kerk naar de concertzaal en kreeg het de waardering die het verdient. Het heeft een feestelijk karakter en getuigt van zowel zijn Boheemse achtergrond als van zijn diepe religiositeit.

From the Bavarian Highlands op.27  van Edward Elgar

Ter herinnering aan heerlijke zomervakanties in o.a. Garmisch componeerde Edward Elgar op gedichten van zijn vrouw Alice zes liederen voor koor en orkest. In deze muziek versmelten de Beierse volkscultuur, het Alpenlandschap en de deinende Ländler naadloos met de rijke orkestratiekunst van deze Engelse romanticus.

Terugblik op het concert na 2 jaar Corona-beperkingen.

Op 20 februari j.l. voerden we met ruim 70 musici, solisten, 2 koren en orkest het indrukwekkende oratorium Israel in Egypt van G.F. Handel uit. Terwijl we de 10 plagen van het Egyptische volk en de exodus door de Rode Zee instudeerden, werden we zelf ook geplaagd. Door de Corona-regels repeteerden we online met Zoom en Jamulus of in de tuin of overdag in het weekend. Toen het concert naderde vielen verscheidene koorleden en ook de dirigent Covid-besmet uit. En toen alles neerkwam op de generale repetitie, blies de storm Eunice deze  in het honderd. Het is wel een soort van wonder dat de uitvoering zo geïnspireerd was! En hoe fijn was het om dat te kunnen delen met het publiek in Amersfoort. Dank voor de vele enthousiaste reacties en complimenten!