Zingis Puccini

Elk jaar organiseert Zingis een passie of oratorium waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en met orkestbegeleiding op te treden. Komend seizoen staat de Messa a 4 voci con orchestra van Giacomo Puccini en Concerto per la Notte di Natale op het programma.

Op 15 en 17 februari 2019 zijn de concerten in Zeist en Amersfoort. Erik Janse en Bas Kuijlenburg zijn de solisten.

 

Zingis Ladies Night

Speciaal voor zangeressen die eens alleen met vrouwen willen zingen, is er de Zingis Ladiesnight. Elke twee weken zingen we met maximaal acht deelnemers divers repertoire; unisono tot vierstemmig. Heb jij een brede muzikale interesse, kom dan kennismaken op woensdagavond. Aanmelden via info@zingis.nl.

Zingis De Week Uit!
Heb je na een drukke week behoefte aan wat energie, begin dan je weekend met Zingis De Week Uit! (ZDWU) Iedere vrijdagavond zingen we van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Zeister Vrijeschool.

ZDWU is een laagdrempelig koor waarvoor je geen huiswerk hoeft te doen. Het gaat om de kracht van het samen zingen. Het koor bestaat uit een veelzijdige groep zangers; jong en oud, zowel beginnend als gevorderd. Het gezamenlijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond weer vitaal en opgewekt naar huis gaat!

Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flexibel koor dat volledig uit het hoofd zingt. Met resultaat: in 2014 won ZDWU de eerste prijs tijdens het Korenfestival in Theater Figi.

Kamerkoor

Het Zingis Kamerkoor is een koorproject voor ervaren zangers. Na een auditie wordt er in een korte repetitieperiode (zes weekendmiddagen) toegewerkt naar een concert. Hoofdzakelijk a capella worden composities uit de Renaissance, de barok, de klassieke en de moderne tijd gezongen. Na aanmelding via info@zingis.nl wordt je uitgenodigd voor een korte auditie.

Op 9 december bij het Zingis Kerstival wordt in samenwerking met het grootkoor het Concerto per la Notte di Natale  van Corielli uitgevoerd en daarnaast wordt er een aantal juwelen voor de kersttijd gezongen.

Die sieben letzten Worten unseres Erlösers am Kreuze  –  J. Haydn
Deze indrukwekkende toonzetting van de Kruiswoorden is het nieuwe project en wordt op 7 zaterdagmiddagen in februari, maart en april ingestudeerd. Concert op 13 april. Hier vind je alle data

Afgelopen programma’s:

  • Schütz en Bach
  • Herfst en Verlaine: Brahms, Diepenbrock, P.M. Riehm, Gjeilo
  • Brahms – Warum en Buxtehude – Alles was Ihr tut
  • Psalmen van Sweelinck en Daan Manneke
  • Onze Vader / Pater Noster composities uit diverse eeuwen.
  • Missa de Sancto Martino (1486) – Jacob Obrecht.
  • Rheinberger – Requiem op. 84 / Casati – Missa concertata / Gjeilo – Ubi Caritas & Northern Lights

 

Toktet i.o.

Voor een dubbelkwartet dat op de woensdagmiddagen in het centrum van Utrecht gaat repeteren is er nog plaats voor gevorderde koorzangers. Voor nadere informatie en aanmeldingen graag een mail sturen naar info@zingis.nl.