Zingis Dvorák – Stabat Mater

Elk jaar organiseert Zingis een passie of oratorium waarbij amateurzangers de kans krijgen om samen met professionele solisten op te treden. Dit seizoen staat het Stabat Mater van Antonín Dvorák op het programma: Dit omvangrijke religieuze werk voor koor, solisten orkest zorgde voor de grote internationale doorbraak van de eenvoudige Tsjech in een periode van groot verlies. In korte tijd stierven 3 van zijn kinderen

Het gedicht ‘stabat mater dolorosa’ van een Franciscaner monnik uit de 14e eeuw vertelt over Maria die treurt bij haar zoon aan het kruis; een moeder die moet toezien hoe haar zoon lijdt en sterft om de wereld te redden.

Na 2 goed bezochte open meezingavonden is het koor met 66 deelnemers gestart met Dvorák’s meesterwerk.
De repetities zijn op donderdagavond in de zaal van de Zeister Vrije School, Socrateslaan 22 in Zeist. Aanvang 20 uur maar regelmatig hebben 1 of 2 stemgroepen vooraf een stemrepetitie. Deze begint om 19.15 uur.
Naast de wekelijkse repetities zijn er 2 repetitiedagen ( een zater- en een zondag). Een Open Podium, oliebolleninloop en andere gemeenschappelijke activiteiten zijn gewaardeerde onderdelen van dit Zingis-project.
Op 16 en 18 februari 2018 zijn de concerten met solisten en orkest.

Zingis Ladies Night

Speciaal voor zangeressen die eens alleen met vrouwen willen zingen, is er de Zingis Ladiesnight. Elke twee weken zingen we met maximaal acht deelnemers divers repertoire; unisono tot vierstemmig. Heb jij een brede muzikale interesse, kom dan kennismaken op woensdagavond. Aanmelden via info@zingis.nl.

Zingis De Week Uit!

Heb je na een drukke week behoefte aan wat energie, begin dan je weekend met Zingis De Week Uit! (ZDWU) Iedere vrijdagavond zingen we van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Zeister Vrijeschool.

ZDWU is een laagdrempelig koor waarvoor je geen huiswerk hoeft te doen. Het gaat om de kracht van het samen zingen. Het koor bestaat uit een veelzijdige groep zangers; jong en oud, zowel beginnend als gevorderd. Het gezamenlijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond weer vitaal en opgewekt naar huis gaat!

Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flexibel koor dat volledig uit het hoofd zingt. Met resultaat: in 2014 won ZDWU de eerste prijs tijdens het Korenfestival in Theater Figi.

Zingis Festival of Carols

Als uitstapje naar het repertoire voor de kersttijd is het Carol-Festival een korter en iets minder ambitieus project.  In dit Festival of Lessons and Carols vormen onder meer de volgende liederen de muzikale bijdrage aan de kerstnachtviering in de Lutherkapel in Zeist:

O come, O come Emmanuel, Once in royal David`s city, Tomorrow shall be my dancing day, Angel’s Carol van John Rutter, While shepherds watched their flock by night, Es ist ein Ros’, Eta notsch swjataja, Gabriel’s message en nog een paar andere kerstliederen in mooie en zeer diverse, vierstemmige bewerkingen al dan niet met orgel- of pianobegeleiding.

Repetities op 2, 9, 16 van 13 -16.30 uur en 24 december (repetitie overdag en viering ’s avonds)            Aanmelden

Afgelopen programma’s:

  • Herfst en Verlaine: Brahms, Diepenbrock, P.M. Riehm, Gjeilo
  • Brahms – Warum en Buxtehude – Alles was Ihr tut
  • Psalmen van Sweelinck en Daan Manneke
  • Onze Vader / Pater Noster composities uit diverse eeuwen.
  • Missa de Sancto Martino (1486) – Jacob Obrecht.
  • Rheinberger – Requiem op. 84 / Casati – Missa concertata / Gjeilo – Ubi Caritas & Northern Lights

 

Het Zingis Kamerkoor is een koorproject voor ervaren zangers. Na een auditie wordt er in een korte repetitieperiode (zes weekendmiddagen) toegewerkt naar een concert. Hoofdzakelijk a capella worden composities uit de Renaissance, de barok, de klassieke en de moderne tijd gezongen. Na aanmelding via info@zingis.nl wordt je uitgenodigd voor een korte auditie.