ZingisGroot zingt ELIAS

 

Elk jaar voert het donderdagavond Zingiskoor een groot werk uit waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en orkestbegeleiding optreden.

Dit seizoen staat het monumentale oratorium ‘ELIAS’ op.70 van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. In de wekelijkse repetities verdiepen we ons in de oudtestamentische strijd tussen de profeet Elia en de Baälpriesters rond koning Achab. Elia kondigt gruwelijke droogte aan, wekt een gestorven kind tot leven en laat bliksem en vuur vanuit de hemel komen. Ook trekt hij zich verscheurd door hevige geloofstwijfel weken terug in de woestijn. Als koorzanger smeek je de ene keer als Baälpriester jouw afgod om vuur, terwijl je even later als engelenkoor Elia in de woestijn gerust stelt.

 • De repetities zijn op donderdagavond van 20 tot 22 uur in de zaal van de Zeister Vrije School, Socrateslaan 22 in Zeist. Martin Kuijlenburg dirigeert en Peter Verhoogt begeleidt op de vleugel.
 • Vanaf 19.15 uur zijn er alternerend stemgroep-repetities met Mady Westerik en Martin Kuijlenburg
 • De concerten zijn op 7 en 8 februari 2020
 • Aanmelden kan hier

Vrijblijvend een keer meezingen? Van harte welkom! Graag even een bericht via info@zingis.nl

Interesse om later aan te sluiten als projectlid? Van harte welkom, vooral tenoren en bassen! Ook dan graag een berichtje via info@zingis.nl

 

 

Zingis Ladies Night

Speciaal voor zangeressen die eens alleen met vrouwen willen zingen, is er de Zingis Ladiesnight. Elke twee weken zingen we met maximaal acht deelnemers divers repertoire; unisono tot vierstemmig. Heb jij een brede muzikale interesse, kom dan kennismaken op woensdagavond. Aanmelden via info@zingis.nl.

Zingis De Week Uit!
Heb je na een drukke week behoefte aan wat energie, begin dan je weekend met Zingis De Week Uit! (ZDWU) Iedere vrijdagavond zingen we van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Zeister Vrijeschool.

ZDWU is een laagdrempelig koor waarvoor je geen huiswerk hoeft te doen. Het gaat om de kracht van het samen zingen. Het koor bestaat uit een veelzijdige groep zangers; jong en oud, zowel beginnend als gevorderd. Het gezamenlijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond weer vitaal en opgewekt naar huis gaat!

Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flexibel koor dat volledig uit het hoofd zingt. Met resultaat: in 2014 won ZDWU de eerste prijs tijdens het Korenfestival in Theater Figi.

Kamerkoor

Het Zingis Kamerkoor is een koorproject voor ervaren zangers. Na een auditie wordt er in een korte repetitieperiode (zes weekendmiddagen) toegewerkt naar een concert. Hoofdzakelijk a capella worden composities uit de Renaissance, de barok, de klassieke en de moderne tijd gezongen. Na aanmelding via info@zingis.nl wordt je uitgenodigd voor een korte auditie.

Tussen 25 mei en 15 juni is er een miniproject gepland rond Die Stimme des Kindes van Hugo Wolf. Daarnaast gaan er werken die in vorige projecten goed zijn bevallen:

Abendlied                             Rheinberger

Otche Nash                          Shvjedov

Cantique de Jean Racine    Fauré

Waldesnacht                        Brahms

Klik hier voor de data

Afgelopen programma’s:

 • Die sieben letzten Worten unseres Erlösers am Kreuze – J. Haydn
 • Concerto per la Notte di Natale  – Corelli in bewerking voor dubbelkoor van E. Ceulemans
 • Schütz en Bach motetten
 • Herfst en Verlaine: Brahms, Diepenbrock, P.M. Riehm, Gjeilo
 • Brahms – Warum en Buxtehude – Alles was Ihr tut
 • Psalmen van Sweelinck en Daan Manneke
 • Onze Vader / Pater Noster composities uit diverse eeuwen.
 • Missa de Sancto Martino (1486) – Jacob Obrecht.
 • Rheinberger – Requiem op. 84 / Casati – Missa concertata / Gjeilo – Ubi Caritas & Northern Lights

 

Toktet i.o.

Voor een dubbelkwartet dat op de woensdagmiddagen in het centrum van Utrecht gaat repeteren is er nog plaats voor gevorderde koorzangers. Voor nadere informatie en aanmeldingen graag een mail sturen naar info@zingis.nl.