Zingis ELIAS

Elk jaar voert het donderdagavond Zingiskoor een groot werk uit  waarbij amateurzangers samen met professionele solisten en met orkestbegeleiding optreden. Dit seizoen staat het grootse oratorium ELIAS van Mendelssohn op het programma. Dit meeslepende werk zit vol met expressieve koordelen waarin je de ene keer als Baälpriester jouw afgod om vuur smeekt en even later als engelenkoor Elias in de woestijn zijn twijfel aan het geloof wegneemt. 

De repetities zijn gestart met 2 vrijblijvende kennismakingsrepetities op 28 maart en 4 april 2019. Donderdagavond van 20 – 22 uur in de zaal van de Zeister Vrije School, Socrateslaan 22 Zeist

 

Zingis Ladies Night

Speciaal voor zangeressen die eens alleen met vrouwen willen zingen, is er de Zingis Ladiesnight. Elke twee weken zingen we met maximaal acht deelnemers divers repertoire; unisono tot vierstemmig. Heb jij een brede muzikale interesse, kom dan kennismaken op woensdagavond. Aanmelden via info@zingis.nl.

Zingis De Week Uit!
Heb je na een drukke week behoefte aan wat energie, begin dan je weekend met Zingis De Week Uit! (ZDWU) Iedere vrijdagavond zingen we van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Zeister Vrijeschool.

ZDWU is een laagdrempelig koor waarvoor je geen huiswerk hoeft te doen. Het gaat om de kracht van het samen zingen. Het koor bestaat uit een veelzijdige groep zangers; jong en oud, zowel beginnend als gevorderd. Het gezamenlijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond weer vitaal en opgewekt naar huis gaat!

Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flexibel koor dat volledig uit het hoofd zingt. Met resultaat: in 2014 won ZDWU de eerste prijs tijdens het Korenfestival in Theater Figi.

Kamerkoor

Het Zingis Kamerkoor is een koorproject voor ervaren zangers. Na een auditie wordt er in een korte repetitieperiode (zes weekendmiddagen) toegewerkt naar een concert. Hoofdzakelijk a capella worden composities uit de Renaissance, de barok, de klassieke en de moderne tijd gezongen. Na aanmelding via info@zingis.nl wordt je uitgenodigd voor een korte auditie.

Tussen 25 mei en 15 juni is er een miniproject gepland rond Die Stimme des Kindes van Hugo Wolf. Daarnaast gaan er werken die in vorige projecten goed zijn bevallen:

Abendlied                             Rheinberger

Otche Nash                          Shvjedov

Cantique de Jean Racine    Fauré

Waldesnacht                        Brahms

Klik hier voor de data

Afgelopen programma’s:

  • Die sieben letzten Worten unseres Erlösers am Kreuze – J. Haydn
  • Concerto per la Notte di Natale  – Corelli in bewerking voor dubbelkoor van E. Ceulemans
  • Schütz en Bach motetten
  • Herfst en Verlaine: Brahms, Diepenbrock, P.M. Riehm, Gjeilo
  • Brahms – Warum en Buxtehude – Alles was Ihr tut
  • Psalmen van Sweelinck en Daan Manneke
  • Onze Vader / Pater Noster composities uit diverse eeuwen.
  • Missa de Sancto Martino (1486) – Jacob Obrecht.
  • Rheinberger – Requiem op. 84 / Casati – Missa concertata / Gjeilo – Ubi Caritas & Northern Lights

 

Toktet i.o.

Voor een dubbelkwartet dat op de woensdagmiddagen in het centrum van Utrecht gaat repeteren is er nog plaats voor gevorderde koorzangers. Voor nadere informatie en aanmeldingen graag een mail sturen naar info@zingis.nl.