Zingis Puccini – Messa a 4 voci con orchestra (Messa di Gloria)

Elk jaar organiseert Zingis een passie of oratorium waarbij amateurzangers de kans krijgen om samen met professionele solisten op te treden. Komend seizoen staat de Messa a 4 voci con orchestra van Giacomo Puccini op het programma.

Op 15 en 17 februari 2019 zijn de concerten.

 

Zingis Ladies Night

Speciaal voor zangeressen die eens alleen met vrouwen willen zingen, is er de Zingis Ladiesnight. Elke twee weken zingen we met maximaal acht deelnemers divers repertoire; unisono tot vierstemmig. Heb jij een brede muzikale interesse, kom dan kennismaken op woensdagavond. Aanmelden via info@zingis.nl.

Zingis De Week Uit!

Heb je na een drukke week behoefte aan wat energie, begin dan je weekend met Zingis De Week Uit! (ZDWU) Iedere vrijdagavond zingen we van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Zeister Vrijeschool.

ZDWU is een laagdrempelig koor waarvoor je geen huiswerk hoeft te doen. Het gaat om de kracht van het samen zingen. Het koor bestaat uit een veelzijdige groep zangers; jong en oud, zowel beginnend als gevorderd. Het gezamenlijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond weer vitaal en opgewekt naar huis gaat!

Het koor heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flexibel koor dat volledig uit het hoofd zingt. Met resultaat: in 2014 won ZDWU de eerste prijs tijdens het Korenfestival in Theater Figi.

Zingis Schütz en Bach

Het Zingis Kamerkoor is een koorproject voor ervaren zangers. Na een auditie wordt er in een korte repetitieperiode (zes weekendmiddagen) toegewerkt naar een concert. Hoofdzakelijk a capella worden composities uit de Renaissance, de barok, de klassieke en de moderne tijd gezongen. Na aanmelding via info@zingis.nl wordt je uitgenodigd voor een korte auditie.

Het voorjaarsproject bevat enkel- en dubbelkorige composities van Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach. Van de laatste gaat het om het prachtige motet Komm, Jesu, komm, BWV 229.  Van Schütz wordt een keuze gemaakt uit diens, Geistliche Konzerte, Cantiones Sacrae en/of psalmen. Dit is mede afhankelijk van de uiteindelijk samenstelling van het koor. Dit project vereist een flinke vocale zelfstandigheid en thuisstudie. Derhalve is er op 10 maart een auditieronde waarvoor een gedeelte van het repertoire individueel wordt voorbereid en met continuobegeleiding voorgezongen.

Repetities op 24 en 31 maart, 14 en 28 april, 12, 19 en 26 mei van 13 -16.30 uur. Concert op 26 mei ev. ’s avonds            Aanmelden

Afgelopen programma’s:

  • Herfst en Verlaine: Brahms, Diepenbrock, P.M. Riehm, Gjeilo
  • Brahms – Warum en Buxtehude – Alles was Ihr tut
  • Psalmen van Sweelinck en Daan Manneke
  • Onze Vader / Pater Noster composities uit diverse eeuwen.
  • Missa de Sancto Martino (1486) – Jacob Obrecht.
  • Rheinberger – Requiem op. 84 / Casati – Missa concertata / Gjeilo – Ubi Caritas & Northern Lights