Zingis Zomerweek in
Burg Feistritz

Oostenrijk

 

2 – 8 augustus 2020  |  die Haydn Brüder

Missa pro defuncto Archiepiscopo Sigismundo (Requiem MH155)  –  Michael Haydn

Der Sturm Hob. XXIVa.8  –  Joseph Haydn

Zingis Zomerweek groot succes sinds 2006!

Op 80 kilometer ten zuiden van Wenen wordt sinds 2006 jaarlijks een zomerweek georganiseerd. De week is voor enthousiaste amateur-koorzangers die thuis hun partij voorbereiden. 

De zomerweek van 2020 vindt plaats van zondag 2 augustus tot en met zaterdag 8 augustus. In deze week staat het Requiem MH155 van Michael Haydn op het programma. Michael Haydn was de voorganger van Mozart in dienst van de aartsbisschop van Salzburg en schreef dit Requiem bij het overlijden van zijn meest geliefde broodheer. De 15-jarige Mozart en zijn vader hebben als lid van de hofkapel meegespeeld bij deze uitvaart. Het is duidelijk dat Wolfgang dit werk in zijn oor heeft gehad bij het componeren van zijn eigen beroemde Requiem. Van broer Joseph Haydn wordt het Madrigal: Der Sturm ingestudeerd. Een krachtige uitbeelding van huilende winden, rollende donder en de angst daarvoor. Haydn heeft hier het Londense publiek mee willen inponeren, hetgeen ook goed gelukt is.

Met de huidige Corona-maatregelen bent u wellicht huiverig om u voor deze week aan te melden. Laat in ieder geval weten of u belangstelling heeft voor deze week, zodat we zicht kunnen krijgen op het aantal mogelijke deelnemers! Zodra er meer bekend is, hoort iedereen die zich heeft gemeld dat zo spoedig mogelijk.

Bij de repetities, in stemgroepen en met het hele koor, word je begeleid door Martin Kuijlenburg (artistiek leider) en Mady Westerik (repetitor). De repetities worden begeleid door pianiste Oksana lvashchenko en in de avond voegen koor en orkest het die dag gerepeteerde bij elkaar. 

Barbara Tetenberg verzorgt de vocale coaching voor individuele deelnemers. Voor meer geoefende zangers is er de mogelijkheid te auditeren voor een solofragment. Dit is op de ochtend van 30 mei in Zeist.

Locatie
Burg Feistrtitz, Feistritz am Wechsel, Oostenrijk

Data
Zondag 2 tot en met zaterdag 8 augustus 2020. De uitvoering is op vrijdag 7 augustus.

Voorbereiding
Op 30 mei (onder voorbehoud in verband met Corona) is er een workshop ter voorbereiding en kennismaking. Deze vindt plaats in Zeist en deelnemende zangers krijgen dan de bladmuziek. Ook zijn de audities voor wie een solo in het Requiem wil zingen.

Kosten
Inclusief ontbijt, lunch en diner en zes overnachtingen in Burg Feistritz.

  • Regulier: € 790  (op basis van gedeelde 2-persoonskamer)
  • Scholier/student:  op aanvraag

Betalen in termijnen is mogelijk via aanmelding  per mail.

Na 1 juli is annuleren niet meer mogelijk.

Ga je mee?

Voor informatie, mail naar: zingisfeistritz@gmail.com